Продължете към съдържанието

Национално средношколско състезание

  • от

От 24.03 до 26.03.2023  ученици от ПГЕТ ” Г. С. Раковски” гр. Стара Загора, с ръководител инж. Георги Воденичаров, участваха в Национално средношколско състезание „Енергетиката и ние 2023“. Състезанието се проведе в Технически университет – Варна на тема „ЗЕЛЕНАТА ЕНЕРГИЯ – ПРОБЛЕМИ И ПЕРСПЕКТИВИ“.

В състезанието участие взеха близо 70 ученици до XII клас, от 15 градове в страната. По време на състезанието, за учителите-ръководители на ученическите екипи, директори и други педагогически специалисти бе организирана кръгла маса на тема “Популяризиране на възможностите за професионална реализация в областта на енергетиката“.

Изключително сме доволни от представянето си и с радост съобщаваме, че нашите ученици заеха върховите места, а именно:

I място : Мариян Динков Вълчанов с макет на тема : “Електрозахранване от фотоволтаичен панел за нуждите на радиокомуникации при бедствия и аварии”

I място: Цветозар Пенков Николов с демонстрационен клип на тема: “Електрозахранване от фотоволтаичен панел за нуждите на радиокомуникации при бедствия и аварии”

I място: Живка Бинкова Стоянова с демонстрационен клип на тема: “Електрозахранване от фотоволтаичен панел за нуждите на радиокомуникации при бедствия и аварии”

II място: Николай Красимиров Илиев с макет на тема: “Слънчев тракер”

II място: Мариян Динков Вълчанов с макет на тема: “Слънчев тракер”

II място: Атанас Георгиев Георгиев с макет на тема: “Слънчев тракер”

III място: Слав Георгиев Иванов с презентация на ученическа разработка на тема: ” Развитието на вятърната енергия и опазване на природата”

III място: Магдалена Кристианова Наскова с презентация на ученическа разработка на тема: ” Развитието на вятърната енергия и опазване на природата”

Поздравления!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *